Фосфоміцин

Категорія – захворювання нирок та сечового міхура, антибіотики при циститі, Цистит, пієлонефрит
Діюча речовина – фосфоміцин
Лікарська форма – гранули д/ор. заст
Показання – лікування гострого неускладненого циститу у жінок та дівчат. Профілактика інфекцій у дорослих чоловіків при трансректальній біопсії передміхурової залози

Інструкцiя

Категорія: Позначка:

СКЛАД
діюча речовина: фосфоміцин; 1 саше містить фосфоміцину трометамолу 5,631 г, що еквівалентно 3,0 г фосфоміцину;
Допоміжні речовини: сахарин, сахароза, мандариновий ароматизатор, апельсиновий ароматизатор.

Рекомендації щодо застосування
Лікування гострого неускладненого циститу у жінок та дівчат віком від 12 років. Профілактика інфекцій у дорослих чоловіків при трансректальній біопсії передміхурової залози. Слід враховувати офіційні рекомендації щодо належного застосування антибактеріальних засобів.

Спосіб застосування та дози
Препарат застосовують внутрішньо на тощак, бажано перед сном після випорожнення сечового міхура. Вміст саше розчиняють у ½ склянки води. Режим дозування встановлює лікар індивідуально. Лікування гострого неускладненого циститу. Дорослим жінкам та дівчатам від 12 років з масою тіла від 50 кг призначати по 1 саші лікарського засобу (3 г) 1 раз на добу. Профілактика інфекцій у дорослих чоловіків при трансректальній біопсії передміхурової залози. Чоловікам з масою тіла від 50 кг призначати по 1 саші (3 г) за 3 години до і через 24 години після втручання.

Застереження
Гіперчутливість до фосфоміцину або інших компонентів препарату, тяжка ниркова недостатність (кліренс креатиніну < 10 мл/хв), дитячий вік до 12 років, проходження гемодіалізу.

ПЕРЕВАГИ
Фосфоміцин має широкий спектр антибактеріальної дії, у тому числі на більшість грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів, що викликають інфекції сечовивідних шляхів, а також пеніциліну продукуючі штами.
Період напіввиведення із плазми крові становить близько 4 годин. Після одноразового прийому 3 г фосфоміцину трометамолу концентрація у сечі 1800–3000 мкг/мл досягається через 2–4 години. Терапевтично ефективні концентрації (200-300 мкг/мл) зберігаються до 48 годин після введення. 40–50 % дози виводиться із сечею протягом перших 48 годин у незміненому вигляді.

 

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Фосфоміцин”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Кошик
Прокрутити вгору